10 μυστικά για να κάνετε ένα μικρό σαλόνι να δείχνει μεγαλύτερο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το υψηλό κόστος των “μεγάλων” σπιτιών μας υποχρεώνουν σε μια σειρά από συμβιβασμούς, όσον αφορά το μέγεθος των χώρων του σπιτιού και την άνεση που αυτοί προσφέρουν. Όπως και να χει σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθουμε αρνητισμό για τον χώρο που ζούμε. Να θυμάστε πως με την κατάλληλη διακόσμηση, ένα μικρό σαλόνι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα μεγαλύτερο..

Γι αυτό λοιπόν θα επισημάνουμε κάποιες έξυπνες λύσεις- επιλογές ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που μας προσφέρει το μικρό καθιστικό.

 1. Μονόδρομος το λευκό χρώμα για τους τοίχους του σαλονιού.rixtarimaxilari white house

 2. Τοποθετήστε καθρέφτες στη θέση άλλων διακοσμητικών.

 3. Ρίξτε άπλετο ΦΩΣ στον χώρο, μην το φοβάστε.

 4. Αποφύγετε σκούρες ταπετσαρίες τοίχου και έντονα μοτίβα

 5. Αξιοποιήστε έξυπνα τις γωνίες που δημιουργούνται στον χώρο

 6. Αποφύγετε τα έπιπλα με μεγάλο όγκο. Δώστε σημασία στην λειτουργικότητα και όχι στον όγκο του επίπλου (καναπέδες, χαμηλά τραπεζάκια, τραπεζαρία).

 7. Επιλέξτε κουρτίνες που αφήνουν το φως του εξωτερικού περιβάλλοντος να περνάει στο εσωτερικό

 8. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ριχτάρια για τους καναπέδες σας και συνδυάστε τα με διακοσμητικά μαξιλάρια που να δένουν αρμονικά.

  Ριχτάρι BARI εκρού
 9. Ελευθερώστε το πάτωμα από αντικείμενα που βρίσκονται πάνω σε αυτό και από άλλα μικροέπιπλα (σκαμπό, κρεμάστρες καλόγεροι, ομπρελοθήκες κ.α.)

 10. Ακολουθήστε minimal στυλ όσον αφορά τη διακόσμηση και αποφύγετε επιλογές που φαινομενικά θα εντυπωσιάσουν αλλά στην πράξη θα σας κουράσουν.