Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε ριχτάρια με το μέτρο.

  • Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο σωστό μέτρημα.

  • Ξεκινάμε λοιπόν τη διαδικασία του μετρήματος χρησιμοποιώντας ιδανικά μια εύκαμπτη μεζούρα. Μετράμε από το σημείο εξωτερικά του μπράτσου, εκεί δηλαδή που θα ξεκινάει το ριχτάρι και συνεχίζουμε αγκαλιάζοντας το ολόκληρο (εξωτερικά και εσωτερικά αυτού). Κατόπιν μετράμε επιφανειακά το μήκος του καναπέ. Στο τέλος μετράμε το δεύτερο μπράτσο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που μετρήσαμε το πρώτο.

  • Το φάρδος του ριχταριού, δηλαδή η διάσταση που ορίζεται από τα πόδια μέχρι την πλάτη του καναπέ, είναι σταθερή για όλα τα ριχτάρια 173-180cm, οπότε δεν θα χρειαστεί να μετρήσετε γι αυτό.

  • Διευκρινίστε οι διαστάσεις που μετρήσατε, να είναι τελικές διαστάσεις και όχι προ ραφής, για να αποφύγετε ενδεχόμενη αστοχία. (Σημ.: για να γαζωθεί μια πλευρά του ριχταριού συνήθως απαιτούνται 3-4 πόντοι επιπλέον.)

  • Στις παρακάτω εικόνες παρουσιάζονται κάποιες ειδικές περιπτώσεις, σχετικά με τον τρόπο που στρώνεται το ριχτάρι.

Δείτε εδώ την μεγαλύτερη ποικιλία σε ριχτάρια με το μέτρο : www.rixtarimaxilari.gr/product-category/rixtaria-me-to-metro/

Α. Για να καλύψουμε όλο τον καναπέ.

Μετράμε από το σημείο Α μέχρι το Β και από το σημείο Γ μέχρι το Δ αντίστοιχα, ακολουθώντας τη διαδρομή που δείχνει το σχεδιάγραμμα.

⚠ Στο σημείο Δ υπολογίζουμε και κάποια επιπλέον εκατοστά, έτσι ώστε το ριχτάρι να είναι αρκετό για να πέσει πίσω από την πλάτη του καναπέ.

 

 

Β. Όταν δεν καλύπτουμε τα μπράτσα.

Μετράμε μόνο από το σημείο Α μέχρι το Β και αφήνουμε τα μπράτσα του καναπέ χωρίς να καλύπτονται.

 

 

Γ. Όταν καλύπτουμε μόνο το κάθισμα.

Μετράμε από το σημείο Α μέχρι το Β και από το σημείο Γ μέχρι το Δ αντίστοιχα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση